Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jedné strany osolili, opepřili a potřeli plnotučnou hořčicí, z druhé strany posypali grilovacím kořením a kmínem. Do pekáčku dáme tou stranou, kde je hořčice dolů a dáme péci do trouby. Pečeme cca půl hodiny a poté, co cibule zesklovatí a maso se zatáhne, podlijeme hnnečkem vývaru a dáme dopéci.
Podáváme s bramborovou kaší. Na talíři urovnáme maso, směs hub s cibulí a kaši polijeme šťávičkou z pekáče.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát