Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jedné strany osolili, opepřili a potřeli plnotučnou hořčicí, z druhé strany posypali grilovacím kořením a kmínem. Do pekáčku dáme tou stranou, kde je hořčice dolů a dáme péci do trouby. Pečeme cca půl hodiny a poté, co cibule zesklovatí a maso se zatáhne, podlijeme hnnečkem vývaru a dáme dopéci.
Podáváme s bramborovou kaší. Na talíři urovnáme maso, směs hub s cibulí a kaši polijeme šťávičkou z pekáče.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině