Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jedné strany osolili, opepřili a potřeli plnotučnou hořčicí, z druhé strany posypali grilovacím kořením a kmínem. Do pekáčku dáme tou stranou, kde je hořčice dolů a dáme péci do trouby. Pečeme cca půl hodiny a poté, co cibule zesklovatí a maso se zatáhne, podlijeme hnnečkem vývaru a dáme dopéci.
Podáváme s bramborovou kaší. Na talíři urovnáme maso, směs hub s cibulí a kaši polijeme šťávičkou z pekáče.
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmažíme dosklovata. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a…
více o Kuřecí nudličky na žampionech
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě