Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5 l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou oloupanou cibuli, česnek a kuličky pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a povaříme asi hodinu, dokud maso nezměkne. Jakmile bude maso měkké, vyjmeme ho a odstraníme kůži. Maso obereme z kostry a nakrájíme nebo natrháme na kousky. Vývar přecedíme a rozvařenou zeleninu vyhodíme.
Vývar vychladíme a pak odstraníme většinu ztuhlého tuku z povrchu. Uvedeme vývar do varu, vrátíme do něj maso, nudličky mrkve a zavaříme nudle nebo rýži. Dochutíme a podáváme s jemně nakrájenou petrželkou.
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové