Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5 l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou oloupanou cibuli, česnek a kuličky pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a povaříme asi hodinu, dokud maso nezměkne. Jakmile bude maso měkké, vyjmeme ho a odstraníme kůži. Maso obereme z kostry a nakrájíme nebo natrháme na kousky. Vývar přecedíme a rozvařenou zeleninu vyhodíme.
Vývar vychladíme a pak odstraníme většinu ztuhlého tuku z povrchu. Uvedeme vývar do varu, vrátíme do něj maso, nudličky mrkve a zavaříme nudle nebo rýži. Dochutíme a podáváme s jemně nakrájenou petrželkou.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.