Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5 l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou oloupanou cibuli, česnek a kuličky pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a povaříme asi hodinu, dokud maso nezměkne. Jakmile bude maso měkké, vyjmeme ho a odstraníme kůži. Maso obereme z kostry a nakrájíme nebo natrháme na kousky. Vývar přecedíme a rozvařenou zeleninu vyhodíme.
Vývar vychladíme a pak odstraníme většinu ztuhlého tuku z povrchu. Uvedeme vývar do varu, vrátíme do něj maso, nudličky mrkve a zavaříme nudle nebo rýži. Dochutíme a podáváme s jemně nakrájenou petrželkou.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky