Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5 l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou oloupanou cibuli, česnek a kuličky pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a povaříme asi hodinu, dokud maso nezměkne. Jakmile bude maso měkké, vyjmeme ho a odstraníme kůži. Maso obereme z kostry a nakrájíme nebo natrháme na kousky. Vývar přecedíme a rozvařenou zeleninu vyhodíme.
Vývar vychladíme a pak odstraníme většinu ztuhlého tuku z povrchu. Uvedeme vývar do varu, vrátíme do něj maso, nudličky mrkve a zavaříme nudle nebo rýži. Dochutíme a podáváme s jemně nakrájenou petrželkou.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě