Maso dobře očistíme a v hrnci zalijeme 1,5 l vody. Osolíme, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, celou oloupanou cibuli, česnek a kuličky pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a povaříme asi hodinu, dokud maso nezměkne. Jakmile bude maso měkké, vyjmeme ho a odstraníme kůži. Maso obereme z kostry a nakrájíme nebo natrháme na kousky. Vývar přecedíme a rozvařenou zeleninu vyhodíme.
Vývar vychladíme a pak odstraníme většinu ztuhlého tuku z povrchu. Uvedeme vývar do varu, vrátíme do něj maso, nudličky mrkve a zavaříme nudle nebo rýži. Dochutíme a podáváme s jemně nakrájenou petrželkou.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem