Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně nasekáme, druhou ponecháme vcelku na ozdobu.
Nastrouháme sýr a smísíme jej se sekanými bylinkami. Maso naplníme sýrovou směsí, otvor uzavřeme párátkem. Prsíčka obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance.
Rozpustíme máslo a řízky na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.
Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Hrášek zalijeme vroucí vodou a vaříme jej 4 minuty doměkka. Žampiony vydusíme na 2 lžících másla, smícháme je se slitým a okapaným hráškem a ochutíme.
Řízky rozdělíme na talíře, přidáme hrášek se žampiony a ozdobíme lístky bazalky.
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce,…
více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette