Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně nasekáme, druhou ponecháme vcelku na ozdobu.
Nastrouháme sýr a smísíme jej se sekanými bylinkami. Maso naplníme sýrovou směsí, otvor uzavřeme párátkem. Prsíčka obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance.
Rozpustíme máslo a řízky na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.
Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Hrášek zalijeme vroucí vodou a vaříme jej 4 minuty doměkka. Žampiony vydusíme na 2 lžících másla, smícháme je se slitým a okapaným hráškem a ochutíme.
Řízky rozdělíme na talíře, přidáme hrášek se žampiony a ozdobíme lístky bazalky.
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce,…
více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky