Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme polovinou hermelínu, přeložíme a upevníme párátkem. Naplněná prsa poprášíme hladkou moukou a opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a krátce povaříme – 15 minut.
Na talíři hotová prsa přelijeme šťávou a posypeme strouhanými mandlemi. Nakonec ozdobíme šlehačkou a nakrájeným čerstvým ovocem, které krátce před podáváním prohřejeme na trošce másla.
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka