
3
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na… více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Připravíme marinádu – olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worcester smícháme dohromady a… více o Medová kuřecí prsa
Chlazené kuřecí prso podélně rozkrojíme, vzniknou nám dva tenké řízky. Řízečky naložíme do smetany s tymiánem a solí… více o Marinovaná kuřecí prsa
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než… Celý článek
Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v… Celý článek
Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou,… více o Francouzské řezy
Smícháme mouku, máslo smetanu a 50 g cukru a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme a vykrajujeme… více o Smetanové kytičky
Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří.… více o Klobáskové pošušňání
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme… více o Králík na švestkách a černém pivu
1. Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metličkou, až se všechna… více o Čokoládová vášeň alias Horká čokoláda
Kvasek namocime do vlažné vody alespon na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dame varit suene houby a kmin. Asi 5… více o Krkonošské kyselo
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl… více o Guláš a správný základ
Na řízky nakrájíme a vyklepeme maso, následně osolíme a opepříme a natřeme hořčici. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se… více o Vepřové nebo kuřecí maso na přírodno
Ingredience nasypeme/nalijeme do pekárny v pořadí v jakém jsou uvedené a zapneme program těsto. Těsto by mělo být tužší… více o Domácí houstičky z pekárny trochu jinak
- přesejeme mouku - nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce - přidáme 4 lžíce vody - prvně zaděláváme nožem,… více o Listové těsto
Namícháme tmavé těsto a většinu vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Navrch nalijeme umíchané světlé těsto, které… více o Veselá kráva
Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří poněkud husté těsto.… více o Nejjednodušší palačinky