3
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na… více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Připravíme marinádu – olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worcester smícháme dohromady a… více o Medová kuřecí prsa
Chlazené kuřecí prso podélně rozkrojíme, vzniknou nám dva tenké řízky. Řízečky naložíme do smetany s tymiánem a solí… více o Marinovaná kuřecí prsa
Konec července je na pečení šťavnatých koláčů naprosto ideální období. Dozrává ovoce na… Celý článek
Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Bylinky jsou výbornými pomocníky v kuchyni a při léčbě mnoha zdravotních neduhů. I ty… Celý článek
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké… více o Tvarohovo-jahodové knedlíky
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky… více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Banán oloupeme, jahody očistíme a omyjeme. Do mixéru nakrájíme banán, přidáme jahody, jogurt, led, džus, med. Vše řádně… více o Jahodovo-banánové smoothie (koktejl)
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Hladovce zabavíme nějakým lehkým předkrmem a lahví vína. Necháme si nalít sklenku a levou zadní velmi nedbale uvaříme… více o Placaté kuře
Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Broskve nakrájíme na kousíčky ,propasírujeme a rozmixujeme.Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr Gelfix… více o Broskvová marmeláda s rumem
V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, cukr, olej, vejce, mléko a prášek. Všechno zamícháme a nalijeme na menší plech… více o Banánová buchta
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho… více o Jablková žemlovka se sněhem
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém… více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Utřeme máslo s cukrem a vejci. Přidáme oloupanou a na kousky pokrájenou rebarboru, trochu mléka a přisypeme mouku s… více o Koláč s rebarborou
Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem