Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme polovinou hermelínu, přeložíme a upevníme párátkem. Naplněná prsa poprášíme hladkou moukou a opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a krátce povaříme – 15 minut.
Na talíři hotová prsa přelijeme šťávou a posypeme strouhanými mandlemi. Nakonec ozdobíme šlehačkou a nakrájeným čerstvým ovocem, které krátce před podáváním prohřejeme na trošce másla.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč