Na přípravu tohoto jídla potřebujeme 2 pánve. Čerstvé nebo mražené fazolky nakrájíme na kousky a krátce je osmažíme na pánvi s menším množstvím oleje. Maso nakrájíme na malé plátky, asi 3×4 cm, 0,5 cm silné. Promícháme je v misce se solamylem a vejcem. Na ohni rozehřejeme druhou pánev, přidáme do ní asi polovinu množství oleje a do hodně rozpáleného oleje vložíme maso. Rychle mícháme a plátky oddělujeme od sebe, aby se nespekly. Až maso zbělá, asi za 2 minuty, přidáme do pánve předsmažené fazolky. Za tu dobu fazolky částečně změknou. Pak přidáme mletý kmín, vegetu, dle chuti dosolíme a úplně nakonec přidáme česnek, nakrájený na jemné nudličky. Dále nesmažíme, česnek by měl zůstat skoro syrový.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka