Do kuřecích prsou uděláme kapsu, do té dáme kousek (špalíček) nivy a zašpejlíme. Potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky vytřené olejem (tukem) a na řízky dáme směs nasekané petrželky a spařených, oloupaných a nasekaných mandlí. Pevně přitiskneme! Pečeme ve vyhřáté troubě, odkryté asi 20–30 minut.
Příloha jsou hranolky. Já používám kupované, tak je dělám najednou v troubě i s masem (na jiném pekáčku).
Na talíř ještě přijde Salsa, ale vzhledem k tomu, že hodně pálivé nemusím, přidávám ještě kečup.
Nejprve si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a zlehka ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na nudličky (kostičky), trochu…
více o Kuřecí směs s nivou a kari
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček