Do kuřecích prsou uděláme kapsu, do té dáme kousek (špalíček) nivy a zašpejlíme. Potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky vytřené olejem (tukem) a na řízky dáme směs nasekané petrželky a spařených, oloupaných a nasekaných mandlí. Pevně přitiskneme! Pečeme ve vyhřáté troubě, odkryté asi 20–30 minut.
Příloha jsou hranolky. Já používám kupované, tak je dělám najednou v troubě i s masem (na jiném pekáčku).
Na talíř ještě přijde Salsa, ale vzhledem k tomu, že hodně pálivé nemusím, přidávám ještě kečup.
Nejprve si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a zlehka ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na nudličky (kostičky), trochu…
více o Kuřecí směs s nivou a kari
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky