Do kuřecích prsou uděláme kapsu, do té dáme kousek (špalíček) nivy a zašpejlíme. Potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky vytřené olejem (tukem) a na řízky dáme směs nasekané petrželky a spařených, oloupaných a nasekaných mandlí. Pevně přitiskneme! Pečeme ve vyhřáté troubě, odkryté asi 20–30 minut.
Příloha jsou hranolky. Já používám kupované, tak je dělám najednou v troubě i s masem (na jiném pekáčku).
Na talíř ještě přijde Salsa, ale vzhledem k tomu, že hodně pálivé nemusím, přidávám ještě kečup.
Nejprve si nakrájíme cibuli na půlměsíčky a zlehka ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na nudličky (kostičky), trochu…
více o Kuřecí směs s nivou a kari
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny