Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme a odložíme na talíř.
Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé víno. Ochutnáváme, aby nebylo „převíněno“ – zhruba 6 polévkových lžic. Omáčku necháme pozvolna provařit.
Na prsa mezitím klademe plátky šunky a sýra.
Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme.
Prsa klademe do omáčky, aby se nám prohřála. Omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou