Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme a odložíme na talíř.
Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé víno. Ochutnáváme, aby nebylo „převíněno“ – zhruba 6 polévkových lžic. Omáčku necháme pozvolna provařit.
Na prsa mezitím klademe plátky šunky a sýra.
Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme.
Prsa klademe do omáčky, aby se nám prohřála. Omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou