Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme a odložíme na talíř.
Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé víno. Ochutnáváme, aby nebylo „převíněno“ – zhruba 6 polévkových lžic. Omáčku necháme pozvolna provařit.
Na prsa mezitím klademe plátky šunky a sýra.
Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme.
Prsa klademe do omáčky, aby se nám prohřála. Omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina