Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme a odložíme na talíř.
Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé víno. Ochutnáváme, aby nebylo „převíněno“ – zhruba 6 polévkových lžic. Omáčku necháme pozvolna provařit.
Na prsa mezitím klademe plátky šunky a sýra.
Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme.
Prsa klademe do omáčky, aby se nám prohřála. Omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka