Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme a odložíme na talíř.
Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé víno. Ochutnáváme, aby nebylo „převíněno“ – zhruba 6 polévkových lžic. Omáčku necháme pozvolna provařit.
Na prsa mezitím klademe plátky šunky a sýra.
Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme.
Prsa klademe do omáčky, aby se nám prohřála. Omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami