Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl, koření a česnek nakrájený na plátky. Směs krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak prsíčka vložíme do marinády a necháme na chladném místě asi 8 hodin odležet.
Poté maso vyjmeme a marinádu přecedíme. Slaninu nakrájíme na proužky, očištěné cibulky přepůlíme. Slaninu, cibulky a maso krátce orestujeme. Potom zalijeme trochou marinády a pod pokličkou dusíme doměkka.
Ve zbylé marinádě rozetřeme dohladka solamyl. Asi po 20 minutách přidáme pokrájené žampiony a zalijeme je marinádou se solamylem.
Prsíčka upravíme na míse a ozodobíme petrželkou a proužky červené papriky. Podáváme s rýží.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)