Kuřecí prsíčka po florentinsku

3.6

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce petrželka
    • 200
      ml bílé víno
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 250
      g šalotka
    • 4
      lžíce parmazán
    • muškátový oříšek
    • 700
      g mražený špenát
    • 25
      g piniové oříšky
    • 1
      svazek cibulka pórkovitá

Postup přípravy receptu

  • Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky udržujeme v teple.
  • Cibulky nakrájíme na kolečka a s piniovými oříšky vmícháme do rozmrazeného špenátu. Okořeníme muškátem, osolíme a opepříme
  • Na másle osmahneme mouku, jíšku zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Vmícháme smetanu.
  • Vymazanou formu naplníme špentátem a masem, zalijeme bešamelem, posypeme parmezánem a zapékáme 15 minut při 200 °C.
  • Doba přípravy 60 minut.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: