Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky udržujeme v teple.
Cibulky nakrájíme na kolečka a s piniovými oříšky vmícháme do rozmrazeného špenátu. Okořeníme muškátem, osolíme a opepříme
Na másle osmahneme mouku, jíšku zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Vmícháme smetanu.
Vymazanou formu naplníme špentátem a masem, zalijeme bešamelem, posypeme parmezánem a zapékáme 15 minut při 200 °C.
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody