Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata osmahneme naklepaná, osolená a opepřená kuřecí prsíčka – na pár kapkách olivového oleje. Rozehřejeme asi deci mléka a přidáváme na kostičky nakrájenou nivu, za stálého míchání se na mírném ohni krásně v mléce rozpustí do lahodné omáčky, která během přípravy houstne, proto průběžně dle potřeby doléváme mléko. Můžeme podávat.
Pokud si recept oblíbíte, je možné chřest zaměňovat za jinou zeleninu, ať už brokolici či mraženou zeleninu, záleží na chuti. Samozřejmě je možné použít i vařené či pečené brambory. Ovšem s chřestem je omáčka opravdu vynikající.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou