Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata osmahneme naklepaná, osolená a opepřená kuřecí prsíčka – na pár kapkách olivového oleje. Rozehřejeme asi deci mléka a přidáváme na kostičky nakrájenou nivu, za stálého míchání se na mírném ohni krásně v mléce rozpustí do lahodné omáčky, která během přípravy houstne, proto průběžně dle potřeby doléváme mléko. Můžeme podávat.
Pokud si recept oblíbíte, je možné chřest zaměňovat za jinou zeleninu, ať už brokolici či mraženou zeleninu, záleží na chuti. Samozřejmě je možné použít i vařené či pečené brambory. Ovšem s chřestem je omáčka opravdu vynikající.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem