Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata osmahneme naklepaná, osolená a opepřená kuřecí prsíčka – na pár kapkách olivového oleje. Rozehřejeme asi deci mléka a přidáváme na kostičky nakrájenou nivu, za stálého míchání se na mírném ohni krásně v mléce rozpustí do lahodné omáčky, která během přípravy houstne, proto průběžně dle potřeby doléváme mléko. Můžeme podávat.
Pokud si recept oblíbíte, je možné chřest zaměňovat za jinou zeleninu, ať už brokolici či mraženou zeleninu, záleží na chuti. Samozřejmě je možné použít i vařené či pečené brambory. Ovšem s chřestem je omáčka opravdu vynikající.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou