Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata osmahneme naklepaná, osolená a opepřená kuřecí prsíčka – na pár kapkách olivového oleje. Rozehřejeme asi deci mléka a přidáváme na kostičky nakrájenou nivu, za stálého míchání se na mírném ohni krásně v mléce rozpustí do lahodné omáčky, která během přípravy houstne, proto průběžně dle potřeby doléváme mléko. Můžeme podávat.
Pokud si recept oblíbíte, je možné chřest zaměňovat za jinou zeleninu, ať už brokolici či mraženou zeleninu, záleží na chuti. Samozřejmě je možné použít i vařené či pečené brambory. Ovšem s chřestem je omáčka opravdu vynikající.
Penne uvaříme al dente podle návodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3 cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem