Naklepeme kuřecí maso – lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů přípravy). Každou papriku nakrájíme na 4 proužky, jestliže používáte chřest, také jej rozdělte na 4. Na každý kousek kuřecího masa položíme proužek z nakrájené zeleniny, jemně posypeme kořením zevnitř. Takto naplněná kuřecí prsa srolujeme do rolády, ovážeme nití či použijeme párátka. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením a necháme marinovat. Na rozpálené pánvi s máslem opečeme rolády, ke konci do pánve přidáme mléko, necháme chvíli povařit.
Podáváme s bramborovou kaší. Pozor! Při přípravě kaše nezapomeňte kromě mléka přidat i máslo, neuvěřitelně to zjemní chuť.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě