Naklepeme kuřecí maso – lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů přípravy). Každou papriku nakrájíme na 4 proužky, jestliže používáte chřest, také jej rozdělte na 4. Na každý kousek kuřecího masa položíme proužek z nakrájené zeleniny, jemně posypeme kořením zevnitř. Takto naplněná kuřecí prsa srolujeme do rolády, ovážeme nití či použijeme párátka. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením a necháme marinovat. Na rozpálené pánvi s máslem opečeme rolády, ke konci do pánve přidáme mléko, necháme chvíli povařit.
Podáváme s bramborovou kaší. Pozor! Při přípravě kaše nezapomeňte kromě mléka přidat i máslo, neuvěřitelně to zjemní chuť.
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa