Naklepeme kuřecí maso – lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů přípravy). Každou papriku nakrájíme na 4 proužky, jestliže používáte chřest, také jej rozdělte na 4. Na každý kousek kuřecího masa položíme proužek z nakrájené zeleniny, jemně posypeme kořením zevnitř. Takto naplněná kuřecí prsa srolujeme do rolády, ovážeme nití či použijeme párátka. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením a necháme marinovat. Na rozpálené pánvi s máslem opečeme rolády, ke konci do pánve přidáme mléko, necháme chvíli povařit.
Podáváme s bramborovou kaší. Pozor! Při přípravě kaše nezapomeňte kromě mléka přidat i máslo, neuvěřitelně to zjemní chuť.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany