Naklepeme kuřecí maso – lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů přípravy). Každou papriku nakrájíme na 4 proužky, jestliže používáte chřest, také jej rozdělte na 4. Na každý kousek kuřecího masa položíme proužek z nakrájené zeleniny, jemně posypeme kořením zevnitř. Takto naplněná kuřecí prsa srolujeme do rolády, ovážeme nití či použijeme párátka. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením a necháme marinovat. Na rozpálené pánvi s máslem opečeme rolády, ke konci do pánve přidáme mléko, necháme chvíli povařit.
Podáváme s bramborovou kaší. Pozor! Při přípravě kaše nezapomeňte kromě mléka přidat i máslo, neuvěřitelně to zjemní chuť.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové