Kuřecí prsíčka nejprve zakápneme citronem, osolíme, potom podélně rozkrojíme, dovnitř vložíme plátek šunky, jemný plátek másla a posypeme mletým rozmarýnem. Obě poloviny potom zmáčkneme, pokud nedrží, sklepneme je lehce paličkou. Pro rychlejší přípravu můžeme prsa šunkou jen obalit.
Mezitím rozválíme listové těsto na 4 části. Do středu každého čtverce dáme jedno kuřecí prsíčko a přeložíme buď do obálky nebo tak, aby bylo maso zcela přikryto. Aby se těsto při pečení nerozvíralo, spojíme jej pomocí bílku.
Ze zbylého listového těsta můžeme vykrájet různé tvary nebo ozdobné mřížky. Takto připravená kuřecí prsíčka potřeme rozšlehaným vejcem, polštářky nebo obálky ozdobíme různými tvary a položíme na plech vylitý studenou vodou.
Pečeme asi 20 minut ve velmi silně předehřáté troubě.
Doporučená příloha: Jako příloha se výborně hodí rajský salát, vařená brokolice s máslem nebo brambory.
Kuře omyjeme a dobře ho osušíme (i zevnitř) papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho nasekáme.…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka