Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
1.5
hodnoceno: 2
Příprava:60 minut
Porce:4
Kalorie:2 400 kJ
Suroviny
30
g
máslo
4
špetka
sůl
2
lžíce
olivový olej
4
ks
kuřecí prsa
4
špetka
pepř mletý
4
ks
bazalka
lístky
1
ks
mozzarella
100
ml
smetana ke šlehání
na omáčku
100
g
parmazán
1,5
l
zeleninový vývar
na omáčku/na rizoto
150
ml
bílé víno - suché
na rizoto
300
g
dýně
8
ks
sušená rajčata
v oleji
150
g
rýže na rizoto
např. Arborio
Postup přípravy receptu
Očistíme kuřecí prsa, rozdělíme na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložíme do misky, opepříme, přidáme nasekané lístky bazalky, lžíci olivového oleje (může být i česnek) a necháme cca 2 hodiny (může být i přes noc) marinovat.
Namarinovaná kuřecí prsa osolíme, uděláme v nich užším nožem tunýlek a plníme sušenými rajčaty a mozzarellou. Naplněná prsa opékáme na lžíci olivového oleje, mezitím si předehřejeme troubu na gril na 240 stupňů, opečená prsa vložíme do pekáčku pokapaného olivovým olejem a pečeme cca 15–20 minut.
Mezitím na másle opečeme cca 150 g dýně, pak zalijeme cca 300 ml vývaru a dusíme do měkka, rozmixujeme, případně přisolíme, opepříme a doředíme dle chuti smetanou – a dýňová omáčka je hotová. Na závěr je možné dochutit lžičkou másla – omáčka se vyhladí, měla by mít trošku hustší konzistenci.
Rizoto – cibuli nakrájíme na drobno a dáme na olivovém oleji zesklovatět, zbytek dýně nakrájíme na úzké nudličky a restujeme s cibulkou. Přidáme rýži, restujeme cca 2 minuty, než se rýže obalí olejem. Pak zalijemet bílým vínem, které necháme vyvařit. Postupně po částech zaléváme vývarem a stále mícháme. Postup opakujeme do změknutí rýže (dýně musí být opravdu na úzké nudličky, aby změkla ve stejnou dobu jako rýže). Na závěr přisolíme, opepříme, přidáme parmezán nebo grana padano a cca lžíci másla na zahuštění.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč