Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a za stálého míchání prudce opečeme. Přidáme maso a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky