Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a za stálého míchání prudce opečeme. Přidáme maso a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem