ks
kuřecí stehna
nebo už vykostěná stehna bez kůže
1
lžíce
koření
Gyros, Steak nebo smíchané Grilovací a Rožnění
olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky asi 2×2 cm, anglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořením a přidáme olej – stačí i slunečnicový. Necháme uležet v lednici aspoň 4 hodiny. V troubě připravíme asi na 200–250 °C za půl hodiny.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví