Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme. Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na každý obdélník položíme plátek šunky, potřeme náplní, kterou jsme připravili ze smetany, žloutků, petrželky a nastrouhaného sýru. Položíme již zchladlý řízek a zakryjeme druhým plátkem šunky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a pevně přitiskneme, okraje můžeme ještě přitisknout vidličkou. Balíčky potřeme vejcem a pečeme při 180–200 °C dozlatova (tj. asi 20–25 minut).
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany