Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme. Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na každý obdélník položíme plátek šunky, potřeme náplní, kterou jsme připravili ze smetany, žloutků, petrželky a nastrouhaného sýru. Položíme již zchladlý řízek a zakryjeme druhým plátkem šunky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a pevně přitiskneme, okraje můžeme ještě přitisknout vidličkou. Balíčky potřeme vejcem a pečeme při 180–200 °C dozlatova (tj. asi 20–25 minut).
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky