Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme. Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na každý obdélník položíme plátek šunky, potřeme náplní, kterou jsme připravili ze smetany, žloutků, petrželky a nastrouhaného sýru. Položíme již zchladlý řízek a zakryjeme druhým plátkem šunky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a pevně přitiskneme, okraje můžeme ještě přitisknout vidličkou. Balíčky potřeme vejcem a pečeme při 180–200 °C dozlatova (tj. asi 20–25 minut).
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou