Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly.
Uděláme marinádu. Bylinky nasekáme na jemno (já jsem použila směs dobromyslu, máty, mateřídoušky a petrželky), česnek propasírujeme a smícháme s olejem a solí na kašičku. Řízky osušíme, potřeme směsí a necháme 2 hodiny odležet. Potom máčíme v rozšlehaných vejcích a zprudka opečeme na pánvi.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka