Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly.
Uděláme marinádu. Bylinky nasekáme na jemno (já jsem použila směs dobromyslu, máty, mateřídoušky a petrželky), česnek propasírujeme a smícháme s olejem a solí na kašičku. Řízky osušíme, potřeme směsí a necháme 2 hodiny odležet. Potom máčíme v rozšlehaných vejcích a zprudka opečeme na pánvi.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.