Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly.
Uděláme marinádu. Bylinky nasekáme na jemno (já jsem použila směs dobromyslu, máty, mateřídoušky a petrželky), česnek propasírujeme a smícháme s olejem a solí na kašičku. Řízky osušíme, potřeme směsí a necháme 2 hodiny odležet. Potom máčíme v rozšlehaných vejcích a zprudka opečeme na pánvi.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové