Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly.
Uděláme marinádu. Bylinky nasekáme na jemno (já jsem použila směs dobromyslu, máty, mateřídoušky a petrželky), česnek propasírujeme a smícháme s olejem a solí na kašičku. Řízky osušíme, potřeme směsí a necháme 2 hodiny odležet. Potom máčíme v rozšlehaných vejcích a zprudka opečeme na pánvi.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem