Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

3.35

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 200
      ml voda
    • 300
      g kuřecí prsa
    • vegeta
    • pepř mletý
    • bazalka
    • 200
      ml bílé víno
    • oregáno
    • rozmarýn
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 300
      g žampiony
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou, rozmarýnem, vegetou a pepřem, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Maso okořeníme rozmarýnem, bazalkou, oreganem a osolíme, mírně naklepeme a orestujeme na oleji. Maso přeložíme na talíře a navrstvíme na ně žampiony s omáčkou. Jako příloha se hodí brambory nakrájené na plátky a nasucho upečené (na pečicím papíře) v troubě a okurkový salát.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: