Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou, rozmarýnem, vegetou a pepřem, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Maso okořeníme rozmarýnem, bazalkou, oreganem a osolíme, mírně naklepeme a orestujeme na oleji. Maso přeložíme na talíře a navrstvíme na ně žampiony s omáčkou. Jako příloha se hodí brambory nakrájené na plátky a nasucho upečené (na pečicím papíře) v troubě a okurkový salát.
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová