Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Tu si připravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a trošky soli. Necháme odležet nejlépe do druhého dne (nejméně 2 hodiny).
Pak plátky kuřecího masa (i se zbytkem marinády, která zůstala na povrchu) obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji.
Řízečky jsou velmi jemné a krásně šťavnaté a samozřejmě můžete použít i jiné maso (např. vepřová kotleta).
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky