Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Tu si připravíme smícháním jogurtu, olivového oleje, koření a trošky soli. Necháme odležet nejlépe do druhého dne (nejméně 2 hodiny).
Pak plátky kuřecího masa (i se zbytkem marinády, která zůstala na povrchu) obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji.
Řízečky jsou velmi jemné a krásně šťavnaté a samozřejmě můžete použít i jiné maso (např. vepřová kotleta).
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky